ChatGPT szövegírás, mesterséges intelligencia mire jó

ChatGPT szövegírás, mesterséges intelligencia által számtalan dologra jó, ugyanakkor vannak, amire nem. Ebben a cikkben röviden bemutatom mi ez az egész, mire használható, ugyanakkor nem merülök bele a gyakorlati, technikai használatába. A középpontban az lesz, hogy szövegek írásában mire alkalmazd, s mire nem.

Egyesek végtelenül boldogok, hogy mentesíti őket rengeteg fárasztó munkától, mások félnek, hogy elveszik tőlük a munkát, vagy az emberi írás értéke csökken. Az én saját tapasztalatom az, hogy segíthet fárasztó munkák kiváltásában (pl. információk összegyűjtése), de az egyéni, személyes szöveget nem tudja pótolni, maximum utánozni.

Ennek a szövegnek a megírásához sem használtam, és őszintén szólva egy cikk megírásához sem, esetleg segédeszköznek. Nem azért mert nem jó, éppen ellenkezőleg, roppant hasznos, de az olyan elvetemült fickók ☺mint én is, imádnak saját szöveget írni, így inkább arra használom néha, hogy tippeket adjon.Mire való a ChatGPT?

A ChatGPT tud kommunikálni, szinte bármilyen szöveget megírni, emellett folyamatosan fejlődik „tanul”, és egyre ügyesebben teszi ezt. A forrásai eléggé szerteágazóak – főként az Internet jó része – ezért elég „tájékozott”, bár bizonyos témáknál – az információforrásokból kifolyólag – szubjektív, vagy kérdéses is lehet.

Itt most nem akarok mélyebben belemerülni a működésébe. A másik weboldalamon bemutatott Szuhi Attila SEO szakértő, írt egy remek cikket arról, mi az a ChatGpt, és hogyan működik. Természetesen ez a mesterséges intelligencia chat arra is jó, ha valaki csak beszélgetni akar, vagy sok mindenre kíváncsi.

Segíti a munkádat, vagy elveszi? A szövegíró mesterséges intelligencia fogalmazás írás és tudásgyűjtés által sokat segíthet a tanulóknak, vagy akik információkat keresnek, és nincsen idejük összekeresgélni. Itt most arra összpontosítunk, hogy a ChatGPT szövegírás hogyan segíti azok munkáját, akiknek sokat kell írniuk.

Mire jó a ChatGPT szövegírás?

Adatok, információk összegyűjtése, rendszerezése

Ha csak fizikailag, vagy online akarod összegyűjteni az információkat valamiről, akkor az rengeteg időbe és fáradtságba telhet. Ha megkéred a mesterséges intelligenciát, akkor rövid időn belül összeszedi és kiírja neked, amit talált. Azt azért hozzá kell tennem, hogy ez korántsem teljes, és előfordulhatnak hibák.

A mesterséges intelligencia előnyei

Viszont segíthet egy előzetes vázlat, vagy gyors összefoglaló készítésében, valamint sok mindent javasolhat, ami talán eszedbe sem jutott volna. Speciális, vagy érzékeny témáknál azért ne hagyatkozz csupán rá. Megkérheted hogy valamilyen rendszerbe, listákba ossza számodra, így könnyebb az áttekintés és a felhasználás.

ChatGPT szövegírás ötletek, tippek

Ha valamiről nem, vagy csak kevés használható ötleted van, akkor kapóra jöhet. Például egy adott dologról írnál, de nem tudod hogyan kezdj hozzá, vagy hogyan részletezd. Megkérheted a mesterséges intelligenciát, hogy adjon számodra ötleteket. Akár szám szerint is megadhatod, mennyi tippet kérsz.

Mesterséges intelligencia szövegírás előnyei

A mesterséges intelligencia előnyei több kézenfekvő és alig ismert hasznában nyilvánulnak meg. Például:

 • Roppant nagy adatkészletből válogathat, tanul, miközben alkalmazkodik a nyelvi készségekhez és a külvilág megértéséhez.
 • A mesterséges intelligencia előnyei egyike, hogy nem függ az emberi szükségletektől vagy gyengeségektől, így objektíven és fáradhatatlanul dolgozhat.
 • Magától értetődően rengeteg időt és energiát takarít meg a szövegíróknak és a vállalkozóknak.
 • A mesterséges intelligencia szövegírás további előnye, hogy segít tartalmat létrehozni szinte bármihez, több nyelven is.

De vannak kevésbé ismert előnyei és haszna is:

 • Olyan területeken is közreműködhet, melyek elsősorban az emberi kreativitásra épülnek, mint művészetek, marketing, design.
 • A mesterséges intelligencia szövegírás alkalmas egyedi és rímelő dalszövegek készítésére.
 • Képes a szavak ismerete által olyan vizuális ábrákat, sőt fotóminőségű képeket létrehozni, melyek kapcsolódnak a szöveghez.
 • Segíthet olyan chatbotokat létrehozni, melyek természetes nyelven kommunikálnak az emberekkel.

Chat GPT cikkírás, weboldal szöveg, termékleírások

Kiválóan alkalmas arra, hogy szürke alap információkból érthető, informatív leírásokat adjon. Így például webshopokban, ahol számtalan terméket kell bemutatni, eredményes eszköz lehet. Segíthet megírni a weboldalad szövegét, így még ha kezdő is vagy, létre tudod hozni.

Cikkírásban is hatékony segítség, bár ha sok és hűséges olvasó szerzése a célod, elsősorban ne rá alapozz. Általános, közismert dolgokban egészen jó írásokat hoz létre, amik szinte olyanok, mint az emberi fogalmazás. Speciálisabb témákban már jobban oda kell figyelni.

Számít az is, miről írsz és milyen céllal. Én például mindenhol az egyediségre törekszem, így magam fogalmazom meg a cikkeket, de vannak, akiknek tökéletesen megfelel a ChatGPT szövegírás is. Azt is megteheted, hogy átfogalmazod az ő szövegét, amennyiben nem szeretnéd, hogy szokványos legyen.

Speciális helyzetek

Képes idegen nyelvű szövegek lefordítására, vagy arra, hogy összefoglalja számodra egy adott téma (cikk, könyv, weboldal) szövegének lényegét. De nemcsak a sima ChatGPT szövegírás működik, mert akár programozói nyelven is képes kódokat írni. Ezen felül képes marketing jellegű szövegeket is megalkotni.

Hogyan használjam a ChatGPT -t jól?

Sokat számít az, milyen kérdéseket, és hogyan teszed fel. Általános kérdésekre általános válaszokat kapsz. Legyél minél konkrétabb, így a mesterséges intelligencia chat is jobb választ ad. Azt is tudathatod vele milyen hosszú és milyen részletes válaszokat akarsz, valamint hogyan fejtse ki.

Hogyan használjam a ChatGPT -t, hogy egyéni szövegeket írjon? Nos, azt tudnod kell, hogy a gépi intelligenciából hiányzik a szenvedély, a lelkesedés, legfeljebb utánozni tudja ezeket. Ezért ha felejthetetlen, erőteljes hatású, értékes szövegeket akarsz írni, akkor nem ő lesz a Te embered, bár segíthet.

Az átláthatóságot nagyban megkönnyítheti, ha megkéred, írjon listákat, vagy akár táblázatokban összesítse amit akarsz. Ezeket könnyű felhasználni, és minél egyedibb kívánságaid vannak, annál egyedibb megoldásokat kapsz. Így akár a ChatGPT szövegírás önmagában is helyettesíthet egyes publikációidban.

ChatGPT szövegírás jól

Valamennyire tud személyes lenni, illetve megszabhatsz számára bizonyos stílusokat is. Van miből merítenie, így néha meglepően szokatlan szöveget is írhat. De arra is jó, hogy megkeresse számodra miről olvasnak szívesen az emberek, vagy miről érdemes írnod bármilyen témában.

Mire nem jó a mesterséges intelligencia, és mik a ChatGPT szövegírás hátrányai?

Személyes márka, jelenlét

Mint eszköz, a ChatGPT hasznos lehet egyes száraz, de informatív tartalmak összeszedésében, esetleg megírásában. Akár jó hírlevél szövegeket is írhat. De amennyiben valaki a saját személyiségével képvisel valamit, vagy vállalkozásában ő a lényeg, legyen szerző, filmsztár, politikus, művész, akkor ez nem helyettesítheti.

Gondolj csak a videókra! Ugyan elég jól létre lehet hozni digitálisan is embereket, szinte valósághűen utánozni az élő személyiséget, de az mégsem ugyanaz, mint a tényleges személy. A jelenlétedet, és a Te személyes kommunikációdat a követőiddel, vagy akiket képviselsz, akikre hatsz, nem pótolhatja a mesterséges intelligencia szövegírás.

ChatGPT szövegírás és az egyediség

Bár a ChatGPT szövegírás cikkek tekintetében rengeteget segíthet, sok függ attól, miről írsz. Az én témáimnál szinte sosem használtam, inkább csak arra, hogy adjon ötleteket, esetleg valamilyen vázlatot, majd megírtam saját magam. Egész egyszerűen így gyorsabb volt.

Hogy miért? Mert túlzottan száraznak és átlagosnak találtam a szövegeit. Például rengeteget írok önfejlesztés témákban. De ennek csak akkor látom értelmét, ha amellett, hogy hasznos és alkalmazható mások számára, mond valami mást, újat, és egyedien van felépítve.

Amit a mesterséges intelligencia chat ír – kevés kivételtől eltekintve – számomra túl középszerű, sablonos, megszokott. Nyilván a meglévő, könnyen elérhető forrásokból szedi az információit, azért is ilyen, viszont ilyen típusú írásokból van elég online. Azt szeretem, ha a szövegben én is benne vagyok, s nem csak odalökni valamit, ami csupán üres információkat közöl.

Az ahrimani típusú hatás a gépi intelligenciában

Mi az, amiben felülmúlhatatlanul lekörözi a gépi intelligencia az embert? A számítás, a logika, a következtetések, minden, ami a hideg értelemmel összefügg. Mi az, amit nem tud? Az érzések, érzelmek, megérzések, intuíció, spontánság. Ezeket is értelmezheti, megpróbálhatja beépíteni, de az sosem lesz igazi.

Régebbi cikkeimben már írtam, hogy az emberi fejlődés egészét mindig végig kísérték más, nem fizikai lények is. Tudom, ha csak a közönséges iskolai tudományok által szocializálódtál, ez számodra furcsa gondolat. De most lépjünk ezen túl. Vannak olyan szellemi hatások, amelyek előreviszik a fejlődést, és olyanok, amelyek időlegesen visszavetik.

Utóbbiak olyanok, amelyek számos problémát okoznak, pl. háborúk, viszályok, gyűlölet, azonban hosszabb távon mégis használnak, mivel a tapasztalat miatt bölcsességhez és magasabb tudatossághoz vezetnek. Az általam már bemutatott ahrimani hatás – amely a 21. századra egyre erősebb – a gépi „gondolkodás”, hideg, haszonelvű irányítása felé sodorja az emberiséget.

Mire nem jó a mesterséges intelligencia

Ez az oka annak is, hogy a 19. századtól fokozatosan a materiális tudományok lettek a fő alap, és az emberiség számára a szellemi valóságot csak mint elvont, fikciós valóságként értelmezik. A mesterséges intelligencia fejlődése ennek a folyamatnak egyik állomása, ami ténylegesen nagyon veszélyes lehet, ebben nem tévednek a sci-fik.

Ha az ember átveszi ezt a gondolkodást, és csakis a fizikai élményekre, tapasztalatokra, eredményekre összpontosít, fokozatosan elvakul, és valóban a gépek gondolkodásmódját veszi át. Szerencsére most még éppen elég olyan ember van, aki a szellemi tudatosság felé vezet, így nem tud ez a negatív hatás teljes mértékben érvényesülni.

Energetikai különbség – lélek és szellem

Ha Te olyan vagy, aki csak azt hiszi amit lát, vagy amit meg tud fogni, számodra ez nem sokat jelent. De ha nem, akkor tudod, miről beszélek, amikor azt mondom, valami halott, vagy élő. Néha egész félrevezető lehet, de ha amikor olvasol, nem csak a száraz értelmét nézed, de engeded hatni is magadra a szöveg szellemiségét, különbségeket tapasztalsz.

Olvass el – ne csak az elmével, értelemmel – egy mélyen inspiráló ember, vagy egy bölcs szövegét, majd utána egy ChatGPT szövegírás által készült munkát (amiben nem történt emberi változtatás). Először talán csak nehezen tűnik fel, de van egy lényeges különbség. S még egyszer mondom, ha csak a szemednek hiszel, talán semmit sem érzel.A mesterséges intelligencia chat által írt szöveg hideg, száraz, úgy tűnik, mintha egy csomó mindent közölne, de azok csak szavak. Ezzel szemben az ember által írt inspiráló írások megérintenek, hatnak rád magasabb szinten, energetikailag megmozgatnak. Ha ez lehetséges lenne, talán még az is kimutatható lenne, hogy más az aurája, vagyis van aurája, míg a tisztán ChatGPT szövegírás produktuma nem élő, nincs aurája.

Mondom, ha Te tisztán a materiális világra fókuszáltan éltél eddig, számodra talán semmit sem mond, sőt észrevehetetlen ez. De még számodra is feltűnhet a különbség a hatásban egy idő után.

Mire nem jó a ChatGPT szövegírás és a mesterséges intelligencia chat? Szellemi tudás, intuitív könyvek

A mesterséges intelligencia képes könyvet írni. Igen, például egy szakmai, vagy tudományos könyvet. De vannak olyan jellegű könyvek, amiket legfeljebb utánozni tud, de ha meg is írja, nem lesz „igazi”. Ha például a saját „Te csinálod az egészet!” című könyvemet veszem, ott az esetek nagy részében kikapcsolt az elmém, és hagytam, hogy a tiszta intuíció adja meg a válaszokat.

Így tudott kialakulni egy olyan párbeszéd, ami még engem is megdöbbentett, mivel nem én találtam ki, csak leírtam azokat. Több olyan jellegű mű van, amit a mesterséges intelligencia szövegírás megpróbál utánozni, de ezek csak koholmányok lesznek. Nézd meg például Lendvai Dóra műveit, illetve közvetítéseit a valódi Adamustól (nem attól a szélhámostól aki Geoffrey Hoppe személyiségén keresztül jelenik meg havonta).

Ha valaki ezeket olvasta – s itt most a megrendelhető könyvekre is gondolok, nemcsak a weboldalán megjelent szövegekre – akkor egy olyan megcáfolhatatlan zsenialitást lát kibontakozni, melyet a mesterséges intelligencia, még ha milliárd évig is próbálja, sem éri el.

A mesterséges intelligencia szövegírás hogyan működik, hogyan csináljam?

A mesterséges intelligencia szövegírás során az MI algoritmusoknak meg kell tanulniuk a szöveg generálásához szükséges nyelvtani és szemantikai szabályokat. Ehhez számtalan online forrást, cikkeket, tudásbázisokat, sőt könyveket használnak. Az algoritmusok tanulása során az írói stílust, a nyelvezetet és az általános szövegszerkezetet is megfigyelik, hogy minél jobban utánozhassák azt.

Ahhoz, hogy a mesterséges intelligencia szövegírás hatékonyan működjön, fontos, hogy megfelelően legyen használva. Az algoritmusok által generált szövegek nem mindig lesznek hibamentesek vagy érthetőek, és gyakran előfordulhatnak olyan hibák, amelyeket emberi szemmel nehéz észrevenni. Legyen a szövegíró mesterséges intelligencia fogalmazás írás, vagy akár egy megmozgató marketing szöveg megírására használva, sok függ attól, hogyan használjuk.

A hatékony mesterséges intelligencia szövegírás lépései

A szövegíró mesterséges intelligencia ChatGPT, vagy bármely más alkalmazás legyen, az alábbi lépésekkel a lehető legjobb eredményt érheted el.

1.Válaszd ki a megfelelő szövegíró algoritmust, amely a leginkább megfelel az adott célodnak. Ma már számos MI alkalmazás és oldal elérhető ingyenesen és előfizetősen is.

2.Ne csak a ChatGPT jelentése – saját magától összeszedett információkat használd, ezt mindenki meg tudja tenni. Keress ki egy jó minőségű tudás és információs adatbázist, amely kiválóan lefedi a témát, amelyről szeretnél írni, és jelezd a ChatGPT fogalmazás megtörténte előtt, hogy dolgozza fel az ebben található ismereteket.

3.Konkrét kérdéseket és utasításokat adjál, melyeket osszad lépésekre, fő és alfejezetekre. Kérhetsz listákat, útmutatókat, számos módon bővítheted, egyértelműsítheted, vagy részletezheted a készülő szöveget.

4.Ellenőrizd és javítsd az általános nyelvhelyességet, helyesírási hibákat, szóismétléseket, túl általános leírást és egyéb nyelvi hibákat. De meg is kérheted, sőt, bizonyos fokig oktathatod arra, hogy profi szöveget készítsen.

5.Vedd figyelembe a szöveg célját és az olvasói igényeket. Add meg a szövegíró mesterséges intelligencia chat számára a kulcsinformációkat: ki a célközönség, mi a szöveg célja, milyen hatást akarsz elérni, milyen stílusban íródjon.

6.Ha szükséges, adj hozzá kiegészítő információkat, például hivatkozásokat, forrásokat vagy képeket, hogy a szöveg még informatívabb és érdekesebb legyen. Segíts neki, hogy egyedi nézőpontokat is megismerhessen, mert manapság, amikor a tartalom marketing szövegek halmozása és rengeteg másolás, akkor az egyediséggel tűnhetsz ki.

7.Végül, mindig ellenőrizd az eredményt, hogy biztos lehess abban, a chat GPT fogalmazás, vagy bármely szövegíró mesterséges intelligencia által generált szöveg értelmes és érthető, valamint megfelel az igényednek és az elvárásaidnak.

Ezek csak a főbb pontok voltak, de még számos módja és apró trükkje van annak, hogy messze átlag feletti munkát hozz létre. Természetesen egyik sem múlja felül a Te speciális egyéniséged által írt tartalmat.

AI szövegírás az AIPRM bővítmény segítségével – AIPRM használata, működése

Mi az AIPRM? Az AIPRM (Artificial Intelligence Powered by OpenAI) egy fejlett mesterséges intelligencia alapú rendszer, amely a legújabb technológiai fejlesztések segítségével hatalmas mennyiségű adat feldolgozására és elemzésére képes. Hatékonyan tudja értelmezni a nyelvet, analizálni a szövegeket, keresni az információkat és generálni az egyedi tartalmakat.

Az AIPRM bővítmény segítségével lehetőség nyílik a felhasználók számára személyre szabott tartalom és ajánlások létrehozására. Az algoritmusok elemzik a felhasználók preferenciáit, viselkedését és korábbi interakcióit, és ennek alapján személyre szabott tartalmakat generálnak. Hol, miben érdemes használni?

Ezzel a bővítménnyel magasabb szintre emelheted az AI szövegírás minőségét. A rendszer segítségével gyorsan és egyedi tartalmakat generálhatunk, amelyek megfelelnek a célcsoport elvárásainak és igényeinek. Az AIPRM bővítmény segíthet a marketingkampányok optimalizálásában és a személyre szabott ajánlások kialakításában is, valamint lehetővé teszi a könnyű és hatékony tartalomkészítést, beleértve cikkeket, blogbejegyzéseket, termékismertetőket és még sok mást.

Hogyan telepítsem az AIPRM bővítményt a ChatGPT -re? Hogyan használjam és mire?

Keress rá erre: „AIPRM for ChatGPT”. A legegyszerűbb ez a Chrome internetes webáruházában ahonnét máris hozzáadható a böngészőhöz. Nem kell félned, alapból ingyenes, de természetesen fizetős verziója is van több lehetőséggel. Ha beléptél a ChatGPT -be, ott összekapcsolhatod a bővítménnyel (Connect with OpenAI account).

Ha minden lépést végig csináltál – AIPRM regisztráció, link megerősítése, stb. – akkor (becsukva) jobboldal felül láthatod az ikonját. Kinyitva pedig a számtalan seblon lehetőségét. Az AIPRM bővítmény AI szövegírás számos sablon szerinti lehetőséget ad, például:

 • Emberek számára íródott, egyedi, 100 százalékban keresőoptimalizált cikk.
 • Youtube -ra készülő script.
 • Részletes ideális vásárló/ügyfél (Buyer persona) minta készítése táblázatokba rendezve.
 • Teljes könyv megíratása.
 • AI szövegírás szövege emberibbé tétele.
 • Kulcsszó stratégia és SEO (keresőoptimalizálás) tartalom terv.

Mesterséges intelligencia fogalmazás írás – ChatGPT szövegírás AIPRM segítségével

Válassz egyet a sablonok közül attól függően milyen jellegű, célú, vagy témájú ChatGPT fogalmazás áll szándékodban. Add ki az utasításokat, mit tegyen! Itt is legyél konkrét és egyértelmű, a bővítmény által a szövegírás mesterséges intelligencia akár egészen egyedi alkotásra képes. Roppant jól tagol, rendszerez, pontokba szed, alcímeket ad, és jól struktúrál, főleg, ha jól átgondolt szempontokat adsz meg számára.

Elvégzi számodra – méghozzá mesteri szinten az időigényes és fárasztó információrendezést, megfogalmazást, és Te arra fordíthatod az energiádat, hogy az alkotóképességed fejleszd. A kettő együtt segít olyan művet létrehozni, ami az AI fogalmazás író eszköz használata mellett is egészen jellegzetes, egyedüli lehet.

Ha pedig a szövegírás mesterséges intelligencia Chat GPT fogalmazás során újabb információkra lenne szükséged, ez is megoldható. Az ingyenes Chat GPT 2021 után információkat az internetről tud szerezni. Ehhez a WebChatGPT nevű bővítményre lesz szükséged, mely a Chrome böngészőben hozzáadható. Így máris van egy frissebb alkalmazásod.

Online AI fogalmazás író program

Az AI fogalmazás író program, app online olyan eszköz, amely képes AI fogalmazás elkészítésére is. Bár általában a szövegíró mesterséges intelligencia programok többsége képes rá, egyesek alkalmasabbak, mint mások. Több típusú olyan eszköz van, amely online AI fogalmazás író program és a célra alkalmazható konstrukció:

 • GPT alapú platformok és szolgáltatások (ingyenes és fizetős verzióban)
 • Kiterjesztések és böngésző alapú eszközök

Angol nyelven számos online fogalmazás író található, de egy részük, mint például a jelen cikkben ismertetett Chat GPT fogalmazás írás elkészítésére is alkalmas. Magyar nyelvű online AI fogalmazás író program több is van, például a Smodin oldala ingyenesen használható.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

ChatGPT szövegírás, mesterséges intelligencia mire jó, mire nem
Tagged on:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!