A szövegírás művészete – Tartalommarketing mesterfokon

A szövegírás művészete – Tartalommarketing mesterfokon

A szövegírás művészete egy megtanulható folyamat, a tartalommarketing pedig mesterfokon elsajátítható. Nem tehetség, marketing véna, szerencse, vagy kapcsolatok, hanem hozzáállás, tanulás, és rengeteg gyakorlás, önfejlesztés egyenes következménye.

Ebből a cikkből megismerheted mindazon hibákat, amelyeket a legtöbben elkövetnek szövegíróként, tartalom fejlesztőként. Bemutatom azt a 10 módszert, amelynek alkalmazásával a legkedveltebb szerzők közé emelkedhetsz, akiket olvasóik magas fokon priorizálnak értékes tartalmaik miatt.

Beszélünk a tartalommarketing 7 módszeréről, amelyek által messze kiemelkedhetsz az átlagból olvasottságodat, értékesítéseidet, vagy más eredményeidet nézve. Mindegy, hogy cikkeket, könyvet, blogot, szakmai, info anyagokat, vagy akár értékesítési szöveget írsz. Ezek az alapelvek, gyakorlati tanácsok és technikák a szövegírás minden területén működnek.

Te hogy állsz ezzel?

Szinte naponta olvasok az interneten ilyeneket, hogy XY, aki tegnap (na jó, lehet, már egy éve) kezdett el írogatni, azt kérdezi, hogyan adhatja el úgy a könyvét, hogy jól megéljen belőle.

Vagy ami még sűrűbben előfordul, pár napja (vagy néhány hónapja) elkezdett blogot írni, de már pénzt akar vele keresni, ami rendszeres jövedelem lesz számára.

Nos, az a helyzet, hogy egyes kivételes helyzetekben (ha totálisan képben vagy, hogyan működik ez, és pont eltalálod az igényeket és a keresletet) még ez is működhet.

Azonban az esetek 90, de inkább 99 százalékában nem ez szokott történni. Miért?

Mert az eredményeket az alkalmazott gyakorlati tudás hozza.

Ha tudod, mit, mikor, mivel, hogyan tegyél, akkor nagy valószínűséggel eléred a célodat.

De hogyan szerezheted meg ezt a tudást?

Befekteted a figyelmed, az idődet, az energiádat és a pénzed.

Ezek többnyire együtt járnak, de…

Ha például a pénzedet fekteted be, akkor elképesztően sok időt nyerhetsz, mivel az alatt az idő alatt, amíg a tudás után nyomozol, már pénzt kereshetsz vele.

Régebben temérdek időt töltöttem azzal, hogy az interneten jó megoldásokat keressek, mígnem rájöttem, hogy pont azt csinálom, amit a nagy átlag, pazarlom az időmet, hogy megspóroljak pár forintot, holott éppen ez idő alatt úszott el.

A legjobb befektetés, az alkalmazható gyakorlati tudás

Az átlagemberek (írók, szövegírók is) szokásból cselekszenek, és a hatékonyságuk csak töredéke, ami lehetne. Azért, mert nem terveznek, nincsen stratégiájuk, nem tanulmányozzák az olvasók/vásárlók pszichológiáját, hadd ne folytassam…

A szövegírás – és általában véve a tartalom marketing – a világ egyik legörömtelibb időtöltése, és egyben a leghasznosabb is, mind szellemi, mind anyagi értelemben. De… csak abban az esetben, ha jól csinálod. A szövegírás művészete első kérdése: hogyan írjak jó szöveget? Először nézzük, hogyan ronthatod el.

A szövegírás művészete – 12 hiba, amit a kezdő, s néha haladóbbak is elkövetnek

Ha mélyre merülsz a témában, minden bizonnyal többet is találsz, itt most azokat gyűjtöttem egybe, amelyekkel a leggyakrabban találkoztam. Meg kell jegyeznem, hogy kezdőként a legtöbbet automatikusan elkövetjük, mert honnan is tudhatnánk? Éppen ezért jó, ha valaki belefog blog, cikk, marketing, weboldal, vagy akár könyv írásába, tisztában legyen ezekkel.

Az a tapasztalatom, hogy sokan azok közül is – akik már évek óta rendszeresen írnak – az alábbiak közül számos ponttal nincsenek tisztában. Ez ugyan nem minden esetben baj – főleg, ha az egész számukra csak hobbi, és nem számít az eredmény – de ha neked fontos az, hogy hányan olvasnak, és valami célod, küldetésed van az írással, akkor jobb, ha ismered. Ezen cikknek nem célja a hibák részletes bemutatása és javítása, ezért itt csak röviden térek ki rájuk.

1.Hiba – Csak arról írsz, ami téged érdekel

Természetes dolog, hogy arról írsz, ami téged megmozgat, amihez konyítasz valamit, ami legalább egy kicsikét lázba hoz. A kérdések a következők:

Sok más hasonló érdeklődésű ember van?

Könnyen eléred őket?

Milyen hatást akarsz elérni náluk?

Ha ez egy olyan téma, amely teljesen új, kevesek által ismert, vagy kicsi az érdeklődés iránta, akkor komoly erőfeszítésedbe kerülhet olvasókat találni. A megoldás az, hogy utánajársz, mi az, amiről szívesen írsz, de más embereket is érdekel.

2.Hiba – Csak arról írsz, amire sokan keresnek

Tudod, hogyan lehet ezt észrevenni? Vannak, akik folyamatosan azt kutatják, mi az, amire a legtöbben keresnek az interneten, és csakis arról írnak. Mindez még nem is lenne baj, ha csak olyanról írnának, amiben ők is valamennyire képben vannak, vagy valamennyire érdekli őket.

De sajnos találni olyan szövegeket, amelyek máshonnan – például más hazai vagy külföldi weboldalakról – összeszedett írások átmásolása, jobb esetben kicsit újrafogalmazása. Ezekben az írásokban általában nincsen lendület, szenvedély, meglehetősen szárazak, alkotójuk számára minden bizonnyal csak „munka” lehetett.

3.Hiba – Egyszerre mindenkihez szólsz

Tipikus kezdő hiba, de sokan később is elkövetik. Abból származik, hogy azt hiszed, az egész világ a Te olvasóközönséged, és mindenkihez szólsz. Az a helyzet, hogy nem kell mindenkihez beszélned, csakis azokhoz, akiknek szól az írásod. Határozd meg, kik azok az emberek, akiket érdekelhet, amit írsz és az ő „nyelvükön”, nekik írjál! A többi ember kevésbé számít, mert nem relevánsak számodra.

4.Hiba – Személytelenül írsz

Amennyiben valami tudományos szövegről van szó, illetve bizonyos szakmai anyagról ez rendben van, bár ott is lehet másképp írni. De más esetekben nem maradhatsz semleges, szenvtelen, száraz. Sokkal könnyebben szerzel és tartasz meg olvasót, ha ő azt érzi, hogy meg van szólítva. Sőt, az igazán jó írás olyan, mintha beszélgetnél valakivel. Képzeld azt, hogy az olvasód szemben ül veled!

5.Hiba – Az írás(aid)nak nincsen célja

Még hobbi írások esetén is érdemes valamilyen célt meghatározni. Ha csak úgy nekikezdesz valaminek és írsz erről, meg arról, ami épp eszedbe jut, az olyan is lesz. Lehet persze spontán módon írni, de később érdemes ezt egységbe illeszteni. A legfontosabb, amit kérdezz meg magadtól:

Milyen hatást akarok kiváltani az olvasóimból?

Ha jól meghatározod ezt, máris megtöbbszörözöd szövegeid eredményességét, mert tudatosan fogod elkészíteni.

Milyen hatást akarsz kiváltani az olvasóidból?

6.Hiba – Csak arra törekedsz, hogy (egyszerre) sokan olvassák

Tudom, jóleső érzés, amikor rengeteg ember olvassa amit írsz, és hirtelen felkapott lesz. A nagy átlag ezzel elégedett, de ennél lépj tovább. Mindig a cél számít. Engem sokkal jobban foglalkoztat, hogy 10, 20 év múlva is olvassák -e az írásaimat, mint, hogy a megjelenés napján hányan látják. Ha neked nem számít a jövő, csak szórakozás az írás, ez nem is baj.

Mindig az olvasókra összpontosítottam, akik számára írok, és úgy igyekszem írni, hogy hosszú távon, elköteleződött olvasóim legyenek. Így előfordulhat, hogy egy-egy írásom egyszerre kevesen olvassák, viszont az évek alatt folyamatosan. Számomra ez sokkal jobban megtérül. Döntsd el, hogy mit szeretnél! Természetesen utóbbi nem zárja ki az előzőt, tehát ha hosszú távra építesz, is lehet nagyon sok látogatód gyorsan.

7.Hiba – Nem tervezel, írsz, ahogyan eszedbe jut

Ez egy olyan alapvető dolog, ami megkülönbözteti a célirányos szövegírókat a szabadidős szerzőktől. Akár szakmai, akár marketing, vagy akár történetírásról van szó, akkor működik jól, ha meg van tervezve. Ha nincsen jól kialakított stratégiád, és nem tervezel, akkor valójában a véletlenre bízod az egész folyamatot.

8.Hiba – Hatásvadász címeket használsz, nem releváns tartalommal

Sajnos a leglátogatottabb oldalak jó része hemzseg az ilyen cikkektől. Kívül egy hangzatos, vagy meghökkentő cím, aminek az átlag olvasó nem tud ellenállni, de belül kiderül, hogy teljesen másról van szó. Mi a fontosabb, sokan olvassák, vagy elégedettek legyenek?

A nagy látogatottságú webes hír és bulvároldalak jól megélnek az oldalaikon futó hirdetésekből is. Te, mint magánszemély nagyon hamar hiteledet vesztheted, ha követed a példájukat. A cím lehet úgy is figyelemfelkeltő, hogy a szöveg tartalma valóban arról szól.

9.Hiba – Nem ismered/használod a keresőoptimalizálás elveit

A keresőoptimalizálás röviden arról szól, hogyan érhetsz el minél jobb eredményeket (helyezéseket) az internetes keresőkben (főként Google) a témádra. Tágabb értelemben több dolog is kapcsolódik ehhez (beállítások, linkek, marketing). A lényeg az, hogy ha néhány alapvető jellemzőre nem figyelsz oda, sokkal gyengébbek lesznek az eredményeid.

Egy keresőoptimalizált szöveg, és egy optimalizálás nélküli között ég és föld a különbség a megtalálhatóságot és rangsorolást tekintve. Hosszú távon a keresőoptimalizálásra fordított figyelem többszörösen megtérül. Ehhez nagy segítséget adnak az újabb felületek és bővítmények.

10.Hiba – Csak azzal foglalkozol, te mit nyersz az írással

Ez egy olyan alapvető beállítottságbeli probléma, amely – ha jó a szöveg – nem mindig ütközik ki. Előbb-utóbb az olyan írások, amelyek csak azért születnek, és adnak valamit, hogy a gazdájuk jól járjon, érdektelenségbe fulladnak. Magyarul, ha a szöveg nem ad (elég) hasznos információt, nem motivál, nem szórakoztat, s még csak nem is eléggé érdekes, nincsen jövője.

Döntsd el, hogy mit akarsz közölni, mi az, ami miatt az emberek szívesen olvassák, amit írsz. A szövegírás művészete egyik alapelve, hogy adjon valamilyen értéket. Legyen hasznos, alkalmazható, tanító, inspiráló, szórakoztató, érdekes, vagy bármi, ami miatt az olvasónak érdeke legyen megtekinteni.

11.Hiba – Csak a szövegírással foglalkozol

Ez alatt azt értem, hogy megírod a szöveget, aztán kész. Hogyan jut el az olvasókhoz most és később? Milyen designt alkalmazol, hogyan tálalod a szöveget? Mi módon kommunikálsz az olvasókkal a szövegen kívül? Hogyan reagálsz a hozzászólásokra, véleményekre? Hogyan népszerűsíted, milyen marketing formát alkalmazol a gyakorlatban?

12.Hiba – Azt hiszed, már mindent tudsz a szövegírásról

Ez az egyik olyan területe az életnek, amelynél soha nem lehet eleget tudni. Ami még fontosabb, nem lehet eléggé fejlettnek lenni. A szövegírás fejlődik, Te változol, a világ is változik. Ha időnként nem keresel új kihívásokat, berozsdásodik az írásmódod. Most, amikor rajtad kívül milliónyian szövegírók, egyetlen esélyed, ha folyamatosan képzed magad.

Szövegírás 12 hiba

Hogyan legyek kiváló szövegíró? A tökéletes tartalom 10 pontja

Az átlagosan gondolkodó embereknek a tökéletes szó ezt jelenti: felülmúlhatatlan, elérhetetlen. Számomra sokkal inkább ezt: Olyan tartalom, ami teljes mértékben betölti a rendeltetését, amiért létrehozták. Az alábbiakban ennek 10 módját mutatom meg. Ha csak egyet is alkalmazol közülük, máris óriási lépést tettél ahhoz, hogy a Te tartalmad a legjobbak közé emelkedjen.

1.Legyen olyan tartalmad, mint senki másnak a világon.

Sokkal jobbnak kell lennie, mint bármilyen más, hasonló cikknek/könyvnek/anyagnak a témában. (Csak megsúgom, ha képes vagy egyedi módon írni, nem tudnak utánozni, hacsak nem lemásolni szó szerint, ami persze csalás.) A tartalmad legyen annyira egyedi, eredeti, kreatív és ütős, hogy másoknak még csak eszébe se jusson megpróbálni utánozni!

10 lépés olvasóid számának megtöbbszörözéséhez útmutató

2.Tedd meg azt, amit mások nem fognak.

Lépj túl az személyes érdekeiden, és tegyél olyasmit, amit nem várnak el az olvasóid, ami kellemes meglepetést okoz! Legyél különösen igényes, ami nem azt jelenti, hogy mindennek csillognia-villognia kellene, csupán írásod minden közbenső és közvetett eleme töltse be a legmesszebbmenőkig a rendeltetését.

Akkor is munkálkodj az anyagaidon, amikor mások már régen elfelejtették az övékét. Egy jó tartalom időtálló, és aktualitása sohasem ér véget. Akkor veszti el az erejét, amikor már Te is elfelejted. Sokszor a jó „utómunka” többet számít, mint az egész írás. Utómunka alatt nem a szövegen való munkát értem (bár azt is lehet bővíteni, frissíteni), hanem minden mást, ami közelebb viszi az olvasóközönséghez.

3.A szövegírás művészete – Csakis az olvasódnak írsz!

Úgy beszélj, mintha egy ember hallgatna, és ez az egy mindennél fontosabb lenne számodra. Felejtsd el a nagyközönséget! Az írásodat, a bejegyzésedet, a cikkedet egyszerre, egy helyen egy ember olvassa – aki kíváncsi rá, aki a célközönséged – és csak ő számít. Nem lehetsz személytelen. Ő olyan, mint egy tanítvány, aki issza magába a szavaidat, ugyanakkor kegyetlenül őszinte tanító, aki el fog hagyni, ha nem adod neki meg, ami őt közelebb viszi a céljához, amiért elkezdett téged olvasni.

Legyél felhasználóközpontú! Számít, hogy milyen a szöveged a Google szemében, de ha a felhasználóidnak, azaz olvasódnak nem tetszik eléggé, akkor a keresőóriásnak sem. Ne azon agyalj „hogyan tehetnék jobb benyomást a szövegemmel az új algoritmusnak”, hanem tedd fel a következő kérdéseket:

Mit tehetek most, amivel értéket adhatok olvasóimnak?

Mi az, ami most leginkább foglalkoztatja őket?

Mivel segíthetnék a leginkább?

Mi az, amit tőlem megkaphatnak, de másutt nem?

Ha Te 100 százalékosan odateszed magad azért, hogy valós értéket adj, az olvasód ezt megjegyzi, nem fog elfelejteni, és a legodaadóbb segítőd lesz abban, hogy egyre több követőd, megosztód, vásárlód és rád mutató hivatkozás legyen.

Az írásodat egy ember olvassa

4.Időnként írj speciális rétegnek szóló témákról is

Időnként írj olyan témákról is, amelyekről senki, vagy csak nagyon keveset írtak, mégis van néhány ember, akiket érdekel, köztük Te is. Tudom, ez némileg ellentmond annak, hogy használd ki maximálisan az idődet és az energiáidat, de ez is egy olyan érték, amivel kiemelkedsz más tartalomépítők közül.

5.A szövegírás művészete – Legyenek kiemelkedő alkotásaid

Sokszor egy nagyon jól megcsinált cikk, kiválóan megírt könyv, egyedien megszerkesztett tudásanyag többet ér, mint tíz másik, ami „csak” jó színvonalú. Egy ilyen anyag, amelybe szíved-lelked beleteszed, hozhatja el számodra a legtöbb látogatót, olvasót, vagy vásárlót.

6.Kerülj egy hullámhosszra olvasóiddal

Kommunikálj rendszeresen, de ne úgy, mint az átlag. Amennyire csak lehetséges, ismerd meg olvasóközönséged gondolat és érzésvilágát! Írásaidban azt add vissza, ami bennük van, de úgy, ahogyan nekik még sosem sikerült megfogalmazni, vagy összerakni a képet. Olvasóid közlékenyek és legbensőbb gondolataikba is beavatnak, ha kellően elfogulatlan vagy, és képes arra, hogy saját véleményalkotás nélkül, tisztán csak arra figyelj, amit ők mondanak.

7.Jeleníts meg egy elérhető ideált

Az emberek óriási mértékben vonzódnak azokhoz, akik érzésvilágukhoz közeli, de nagyon határozott vonalat képviselnek. A belső erőd, a személyes energiád, átmegy a szövegen. Nem azzal győzöd meg elsősorban az embereket, amit mondasz, és nem azért követnek, aki vagy. Azzal ragadod magaddal őket, hogy olyan jövőt jelenítesz meg számukra, amelyről belül érzik, ők maguk is elérhetik.

Jeleníts meg egy elérhető ideált

8.Az olvasóról, az olvasónak beszélj

Az olvasó számára a világon a legérdekesebb téma önmaga. Írjál valamit, amiről magára ismer, ami segíti őt abban, hogy jobban megismerje önmagát, vagy abban, hogy jobb legyen. Az egyedi, de gyakorlatias tesztek, kérdések, játékos, mégis hasznos tanulmányok bevonják őt abba a folyamatba, amitől magáénak érzi a tartalmad.

Minél jobban ismered a célcsoportod, és minél inkább képes vagy átvenni az ő rezgését, annál közvetlenebbül szólhatsz hozzá. Ő nem arra kíváncsi, amit Te mondasz, hanem ami számára jelent valamit. Akkor válthatsz ki a legkönnyebben aktivitást belőle, ha ellenállhatatlanná teszed, hogy reagáljon.

10.A szövegírás művészete – Az számít, milyen hatást váltasz ki

Mindig fókuszálj a pozitívumokra! Sokkal könnyebb rossz dolgokkal, problémákkal felkelteni az érdeklődést. De Te ne kövesd a tömeget, maradj következetesen pozitív. Az olvasóid tudat alatt társítanak azokkal az érzésekkel, amelyek a szöveged olvasva kelnek életre bennük. A szavaknak mágikus hatása van, alkalmazd ezt jól!

Tartalommarketing mesterfokon – 7 módszer az érvényesüléshez

A legjobb tartalom sem ér semmit, ha senki sem látja. A tartalmaid eljuttatása másokhoz nem egy egyszeri művelet, hanem rendszeresen ismétlődő eseménysor, amelyet lehet rosszul, és nagyon jól is csinálni. Nézd át az alábbi módszereket, és használd!

1.A tartalom adjon valami újat, egyedit.

A tartalmad a következők legalább egyikének feleljen meg. Ha többnek is, annál jobb.

Hasznos információ. (Tudás, útmutató, hasznos hírek, bemutatás, stb.)

Motiváció.

Szórakoztatás.

Ezek mellett ügyelj rá, hogy egyedi legyen, adjon valami újat, vagy legalább régi tudást foglaljon össze új/gyakorlatiasabb módon.

2.Tartalmaid marketingjének legyen rendszere

Ne hallgass arra a tanácsra, hogy oszd meg mindenhol, ahol csak tudod. Oszd meg:

Ahol a célközönséged van.

Ahol a szabályok és az elvárások ezt lehetővé teszik.

Elsősorban és először a Te felületeiden, és eszközeiddel.

Ne oszd meg egyszerre. Teszteld le a jó időpontokat mindenféle felületeken. Döntsd el, hogy milyen megosztási, marketingelési formát részesítesz előnyben. Ne akarj gyorsan, túl nagy eredményeket elérni! Gondolj arra is, hogyan fog teljesíteni hetek, hónapok, évek múlva.

Figyeld meg, melyik az a módszer, amelyik nálad a legjobban beválik. Ne csak a fejedben legyen egy elképzelés, hanem írd le a lépéseket. Mikor, melyik nap, milyen felületen, hogyan kommunikálsz, osztasz meg, teszel közzé, s mindez mennyi idődbe, energiádba, pénzedbe kerül.

3.Használj többféle eszközt

Használd ki az internet nyújtotta számtalan publikálási lehetőséget: weboldal, blog, cikk, közösségi oldalak, fórumok. Járj utána, hogyan éri meg számodra a legjobban hirdetni. Használj hírlevélküldő rendszert. Egy másik cikkemben már leírtam, miért éri meg a hírlevél használata, s ügyes alkalmazása.

4.Gondolkodj értékesítési folyamatokban

A kevésbé tájékozott szövegírók, szerzők megosztással, közzététellel, vagy hirdetéssel próbálkoznak olvasókra, vevőkre szert tenni. De mindezen lehetőségek csupán egy nagyobb rendszer egyes elemei. Mi a jobb, most gyorsan rengeteget eladni, vagy éveken át folyamatosan?

Ha igazán jó eredményeket akarsz elérni hosszútávon, akkor alkalmaznod kell a kommunikációs létrát. Az internetes pénzkeresésről szóló cikkemben közzétettem az olvasói/vásárlói ügyfél értéklétrát, nézd meg, tanulmányozd, és használd a gyakorlatban! Az emberek elérésének és meghódításának van egy meghatározott pszichológiai lépésekből álló folyamata, amelynek ismerete megtöbbszörözi az eredményességed.

5.Légy kreatív és meglepő

Minden olyan ötlet, amely az általad kívánt reakciót és interakciót váltja ki az olvasódból, hasznos. Gondolj csak bele: mi az, amire Te sem tudnál nemet mondani? Mi az, amire muszáj reagálnod?

A legtöbbet használt ilyen módszerek például a játék, a szavazás, vagy a teszt. Fontos, ha ilyesmit alkalmazol, kötődjön a mondanivalódhoz, a tartalmadhoz, különben nem lesz (jó) kapcsolódás a részvétel, és a „műved” között. Nézz utána milyen hasonló módszerek működtek másoknál, és az alapelveket megtartva készíts egy egyedit, ami a sajátod.

A szokatlan, és válaszadásra, részvételre ingerlő akciók még azokat is mozgásba hozzák, akik általában csendes szemlélők szoktak lenni. De vigyázz, mindez csak akkor működő, ha a tartalmad olyan jó, hogy az olvasó szeretne újra és újra kapni belőle.

Ami a kívánt reakciót váltja ki olvasóidból, jó ötlet

6.Legyél jelen minél több helyen

Gondoskodj róla, hogy minél többen megismerjenek, és minél többféle felületen, helyen megtalálható legyél. Ha már letettél valamit az asztalra, sokkal könnyebben megnyílnak feléd mások, sőt egyre többen szeretnének majd kapcsolatba lépni veled. Egy ponton túl már mások ajánlanak és viszik híredet, ami nem csak pénzt és időt spórol meg számodra, de hitelességed és értéked is egyre nagyobbra növeli.

Írjál vendégcikkeket más oldalakra. Fontos, hogy ne pénzért, hanem azért, mert értéket adsz ezért az oldal tulajdonosának. Lényeges, hogy az adott oldal témája közel álljon, vagy legalább kapcsolódjon a tiédhez, és minimum ugyanolyan ismert, látogatott legyen. A vendégcikkedből mutasson link valamely saját témádra.

7.Segíts másoknak!

Időnként feledkezz el a teljesítmények űzéséről, és nézz utána, mit tehetsz másokért. Fórumokban, csoportokban, közösségi oldalakon, e-mailben sokszor adódik helyzet, hogy valakinek csak egy információra, apró segítségre van szüksége, amit pont Te adhatsz meg.

De megteheted azt is, hogy „nagyban” segítesz, például lehetőséget nyújtasz más szerzőknek a bemutatkozásra. Nekem az egyik ilyen blogom az Alkotó Blogger Magazin, ahol például szerzőknek adok lehetőséget hosszabb bemutatkozásra. Az a különös ebben, hogy ezzel másoknak is örömöt okozol, de közvetetten neked is egy jó ajánlás.

A szövegírás művészete – Végszó

Ha mindaz, amit írtál, nem illeszkedik egy olyan rendszerbe, amelynek minden eleme azt a folyamatot szolgálja, amelynek célul érését magad elé tűzted, erőfeszítéseid jó része kárba vész.

Ennek a rendszernek a felépítése, megvalósítása egyszerre mérnöki precizitással és művészi kreativitással létrehozható, mégis anélkül megvalósítható, hogy különleges képességekkel rendelkeznél.

Nem baj, ha hibázol, csak ha nem tanulsz belőlük. Nem akkor éred el a legjobb eredményeket, ha „mindent tudsz”, hanem ha kitartó vagy. Nem kell mindenkinek megfelelned csak az olvasóiddal szinkronba kerülni. Ne feledkezz el arról, hogy örömöt okozzon az írás, mert akkor tudsz a legjobban alkotni.

Oszd meg! Szóljál hozzá! Alkalmazd! Legyél Te a legjobb abban, amit csinálsz!

10 lépés olvasóid számának megtöbbszörözéséhez útmutató
(Ha hozzászólsz a cikkhez, ne úgy másold be a szöveget, mert a beillesztés nem működik.)

A szövegírás művészete – Tartalommarketing mesterfokon
Tagged on:     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!