Tízmilliószoros nap vírusa, mit kell tenni? Jelentése

Tízmilliószoros nap vírusa. Minden évben van 4 nap, amikor az emberek egy része – gondolkodás nélkül – mondja, írja, ossza, terjeszti: „Most teremtsél, 10 milliószoros ereje van!”
Honnan is ered ez az őrület? Mi a 10 milliószoros nap jelentése, eredete? Mit kell tenni? Hogyan lehet, hogy azok az emberek is, akik egyébként kétkedők, ezt a napot minden ellenérzés nélkül elfogadják? Igaz, vagy sem?A tízmilliószoros nap jelentése, eredete

Mit jelent a tízmilliószoros nap? Az interneten számtalan oldal van, ahol ugyanaz a szöveg található a napok eredetéről. Akár több száz magyar oldalon is megtalálhatjuk, hiszen az ilyen szellemi vírusok – ha negatívak, ha pozitívak – gyorsan terjednek. Ezért nem részletezem itt, amit máshol ezerszeresen leírtak már. A lényeg röviden:

Eszerint minden évben 4 olyan nap van, amikor a pozitív és negatív teremtési energiák felerősödnek és 10 milliószorosan hatnak vissza ránk. Ezek a tibeti Buddha napok; vagyis az első holdhónap 15. napja, a negyedik holdhónap 15. napja, a hatodik holdhónap 4. napja és a kilencedik holdhónap 22. napja. A tibeti buddhizmusból származik az egész tízmilliószoros nap legendája, ott alakult ki ez a hiedelem.

Mit kell tenni?

Sokan alig várják, és kérdezik, jön a tízmilliószoros nap mit kell tenni? Képzeld el, valamit elképzelsz és megvalósul, egy normális napon. Jön egy 10 milliószoros nap és akkor 10 milliószorosan megvalósul… Néha csodálkozom, az egyébként értelmes és logikus emberek ez esetben miért dobják el a gondolkozás képességét.

Ha ez igaz lenne, az egész világmindenség kifordult volna már magából. Tudod mekkora szám a 10 millió? A napok nem egyformák és egyénektől függően is van amikor kevesebb dolgot tudunk létrehozni, van amikor többet. A Földet érő hatások sem egyformák. Vannak szellemi erők. De olyan, amelyik azt okozná, hogy egy bizonyos napon minden 10 milliószoros erővel hat negatív vagy pozitív irányban, egyszerűen nem létezik!

Ezekben a világkorszakokban, amikor a szellemi tudás új formájában erősödik meg az egyes emberben, sok dolgot félreértelmeznek. Képzeld csak el, mi lenne, ha ez igaz lenne. Az a helyzet, hogy Buddhához ennek, azonkívül, hogy az ünnepek által hozzákapcsolják, semmi köze. Ő sohasem mondott ilyent.

Tulajdonképpen mindig is zavart ez a szélsőséges kifejezés (10 milliószoros), miért nem mondanak mondjuk dupla napot, hiszen az sokkal hihetőbb?
Azonban egyszer valaki elindította a láncolatot és egyre csak terjed, terjed. Tudod mi zavar ebben az egészben?

10 milliószorosan kívánságokra ható erő nem létezik

Az, hogy egyébként a legtöbb szellemi és értékes dolgot, ami túlmutat a materializmuson, támadni szokták. Ezt meg nem, pedig ez a másik véglet. Pontosabban 100 weblapból, ahol meg van említve, 99-ben ugyanaz áll. Ez esetben miért nem használják az emberek a nekik adatott értelmi képességeket?

Hiszek abban, hogy az ember szinte bármit elérhet és megteremti a saját jövőjét. Na de, hogy bizonyos napokon „elengednék” a szellemi törvényeket és hirtelen bármi megtörténhetne 10 milliószorosan… Mondjuk tegnap „teremtettél” magadnak 10 000 ft-ot, holnap, mert 10 milliószoros nap van 100 ezerszer milliót (100 000 000 000)???

Mi a baj a tízmilliószoros napok hiedelmével?

Mondhatnád ezt is: úgyis mindig az a baj, hogy az emberek a negatívumokra figyelnek, végre itt van valami, ami pozitív, mégis terjed és egyre több emberrel tesz jót, akkor miért támadod? Nagyon egyszerű a válasz: Engem a hosszú távú, tartós, valóban értékes, jó dolgok érdekelnek, amelyek nem változnak napról-napra és mentesek a szélsőségekről.

Ma hirtelen megteremtesz valami fantasztikusat, aztán holnap már csak a 10 milliomodjára leszel képes? Ugye ezt te sem gondolod komolyan. Itt azonban más, fontosabb dolgokról is szó van. Az ember azáltal magasabb rendű a csoporttudattal rendelkező állatvilágnál, hogy megadatott számára a gondolkozás képessége. Intuíciója révén azonban magasabbra is emelkedhet, a lángelmék közé.

Nem olyan nagy baj, ha az emberek azon gondolkodnak mit jelent a tízmilliószoros nap. De nem véletlenül áll középen a gondolkodás és az értelem. Mert az embernek meg is kell érteni a dolgokat, nem elég, ha csak vakon elhiszi. Így válik tudatossá. Ha megállunk a puszta gondolkodásnál és az értelemnél, száraz „számítógépekké” válunk. De ha kihagyjuk az értelem és a gondolkodás lépcsőfokait, akkor érzelmi automatákká válhatunk akik képesek az egekig lelkesülni, majd kedvetlenül a földre omolni. Az előbbi egyébként az ahrimani erők egyik hatása, utóbbi pedig a luciferieké.

Az embernek lehetősége van bármit elérni, hogy önmegvalósítása végbemenjen, de nem csodákkal, hanem fejlődéssel és tettekkel. A „szellemi teremtés” működik. A képzelőerő és a vizualizáció hatalma működik. Az agykontroll működik. A hit ereje is működik. Mindennap.

Olyan nincs, hogy egy bizonyos napon Guinness rekordokba illő dolgokat megtehetsz, mert tízmilliószoros nap van, máskor nem. Ez szemfényvesztés. Ma teremtek, holnap teremtek és holnapután is teremtek. Nem foglalkozom holmi 10 milliószoros napokkal – amelyeknek nagy a reklámerejük, amit sokan ki is használnak – a lehetőségeimet mindig nyitva hagyom.

Egy kissé hasonlít ahhoz a világszerte elterjedt téveszmékhez, hogy az egyiptomi piramisokat földönkívüliek hozták létre, vagy rabszolgák. Pedig nem és még csak (legalábbis eredetileg) nem fáraók temetkezési helyei, az egyiptomi piramisok építése a papok által az emberi tudatosság növelése érdekében történt, nem egós célokból.

A tízmilliószoros napok legendája, hiedelme

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a 10 milliószoros nap kívánság nagyon sok embernek működik. Miért is ne, hiszen hisz benne… és „a te hited szerint adatik néked”.
Sajnos a sok másolt szöveg mellett csak egy írás szól a józan szellemiségről a 10 milliószoros napokkal szemben, ez pedig Gellért Ferenc írása:
A 10 milliószoros napokról

Mit jelent a 10 milliószoros nap vírusa – Összegzés

Ha Te hiszel a 10 milliószoros napok hatásában, hát higgyél! 100 weboldalból 99-en úgyis ezt találod. Ha valamit sokan mondanak, az biztosan igaz… vagy mégsem? Mit kell tenni?
Ami a legfontosabb, nem akarom a hitedet megingatni, hanem éppen erősíteni. De azt akarom, hogy magadban higgyél, a cselekedeteidben és a világmindenség valódi szellemi törvényeiben. Tehát légy egyensúlyban!

Most is teremtesz és mindig. Lehetnek hullámvölgyeid és hegyeid, de nincsenek ilyen szélsőséges kiugrásaid, mint amit ez a hiedelem jelez. A gazdagodás például szokások, gondolkodásmód, tudás, beállítottság és ezekhez kapcsolódó cselekvések következménye.

Az amúgy is nagymértékben torzító média ez esetben eléggé félrevezető lehet, mivel a tízmilliószoros nap jelentése máris bekapcsolja az arra hajlamos emberek tudatalattiját. Önmagában nem baj, ha ha valami jóban hisz, de ha konkrétan ettől várja dolgai teljes megoldását, saját magát csapja be. A megoldás nem egy nap következménye, hanem annak, amit Te létrehoztál (gondoltál, tettél, felismertél).

Tehát ne azon gondolkodjál, itt a tízmilliószoros nap mit kell tenni, hanem bármelyik nap Te mit tehetsz, hogy a gondolatok erejét termőre fordítsad. Nem egy beállított külső erő fogja megvalósítani az álmaidat, hanem éppen Te realizálod azzal, ahogyan fókuszálsz rá. Ezeket az őrültségeket hagyd a tömegre, s Te higgyél minden napban!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Tízmilliószoros nap vírusa, mit kell tenni? Jelentése
Tagged on:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!