Louise L. Hay életrajz, könyvek, tanításai, éld az életed

Louise L. Hay amerikai motivációs szerző, életmód tanácsadó, kiadótulajdonos. Számos sikeres önfejlesztő könyv szerzője és a new age mozgalom nemzetközileg elismert vezéregyénisége volt. Lelki gyógyító technikái, önmagunk építését és gondozását szolgáló, pozitív állításai emberek millióira vannak hatással, szerte a világon.Louise L. Hay életrajza

Louise L. Hay élete 1926 október 8-án kezdődött, amikor megszületett Los Angelesben. 18 hónapos korában a szülei elváltak. Édesanyja később egy Európában felnőtt, rideg férfihoz ment feleségül. 5 éves korában egy idősebb alkoholista férfi a szomszéd házból megerőszakolta. A gyermekkora sok megpróbáltatásban és kemény munkával telt el. Önértékelése nagyon alacsony volt.

15 éves korában otthagyva a középiskolát, megszökött és pincérlányként kezdett el dolgozni. Louise L.Hay életrajza eme sötétebb időszakában többször került kapcsolatba férfiakkal és nem sokkal 16. születésnapja után gyermeket szült. Kislányát még terhessége alatt egy kedves, középkorú házaspár nevére íratta, akik már régóta szerettek volna gyermeket. Bár kislányát nem tudta felnevelni, hazautazott és rávette boldogtalan édesanyját, hogy hagyja ott mostohaapját.

Ő ott is hagyta a férjét tízéves kislányával, aki apja kedvence volt. Amikor sikerült édesanyja számára kibérelnie egy lakást, Louise a barátnőjével együtt Chicago-ba utazott. Régi, negatív emlékei, csekély önbizalma és kisebbrendűségi érzései miatt sokszor került kapcsolatba olyan férfiakkal, akik csak kihasználták és megalázták. Több évnyi munka után, 1950-ben New Yorkba költözött, ahol egy divatcégnél modellként alkalmazták.

1954-ben férjhez ment Andrew Hay-hez, az angol üzletemberhez. Bejárták a világot és számos hírességgel találkoztak. 14 év házasság után a férje elárulta, hogy van valakije, és el akar válni. A válás megviselte, de még abban az évben elment a New York-i Hittudományi Egyházba, ahol újra elkezdett tanulni. Joseph Murphy -hez hasonlóan a hit gyakorlati alkalmazását is megfigyelte. Három év múlva már egyházi tanácsadóként dolgozott.

Louise Hay élete – Gyógyítsd meg a tested

Utána a Fairfield-i egyetemen transzcendentális meditátornak tanult. Visszatérve New Yorkba, lelkipásztori képzésre iratkozott és részt vett a hitközösség munkájában. Egy idő után már magánembereket is fogadott problémáik kezelésére. A hetvenes évek elején workshop-okat vezetett és a betegségek lelki gyógymódjaival foglalkozott. Luise L. Hay életrajza új megjelenéssel bővült, 1976-ban írta meg első művét „Gyógyítsd meg a tested” címmel.

Ebben a betegségek lelki-gondolati okait gyűjtötte össze. Nem sokkal később megtudta, hogy méhnyakrákja van. Tudta, hogy a gyermekkori bántalmazások és erőszak lelki okai vezettek a betegség kialakulásához. Saját értelmezése szerint a rák általában sokáig elfojtott neheztelés következménye, ezért nem fogadta el a hagyományos orvosi kezelést.

Nem akarta, hogy megoperálják, ezért haladékot kért az orvosoktól és tanulmányozott a rákkal kapcsolatos, mindenféle alternatív módszert. Megfelelő táplálkozás, reflexológia és más terápiák mellett, elkezdett foglalkozni a helyes önszeretet elsajátításával és azzal, hogy elengedje a neheztelést gyermekkora problémáinak okozóival szemben. Fél év után az orvosi vizsgálat megállapította, hogy teljesen meggyógyult.

Éld az életed – művei, halála

Visszaköltözött szülővárosába, Los Angelesbe, ahol édesanyja is élt, aki akkor már megvakult. Hamarosan új ügyfelei lettek és előadásokat is tartott. Kilencvenéves édesanyját, aki időközben a gerincét is eltörte, magához vette és újra kapcsolatba került húgával. Kliensei fogadása mellett csoportos terápiákat is elkezdett szervezni.

Luise L. Hay életrajza fontos állomása következett. 1984-ben írta meg az „Éld az életed” című könyvet, amelynek eladási példányszáma 2011-re már túllépte a 40 milliót. 1985-ben egy jótékonysági alapítványt hozott létre. AIDS-es betegekkel kezdett el dolgozni és 1988-ban, nyilvános szerepléseinek hatására, könyve a New York Times bestsellerlistájára került, majd film is készült róla. Az Éld az életed film 2007 -ben jelent meg.

Saját könyvkiadót alapított, amely olyan neves szerzőket vonzott, mint Vayne Dier, Deepak Chopra, vagy Esther Hicks, aki Abraham tanításait közvetíti a vonzás törvényéről. 2008-ban jelent meg a már említett film Luise L. Hay életéről és tanításaival. Az írónő és tanító 2017-ben, 90 évesen távozott a szellemvilágba.

Louise L. Hay könyvek, tanításai

Mint sokan mások, én is először az Éld az életed! című könyvét olvastam először, amelyet később Az erő benned van c. műve követett. Nagyon figyelemreméltó ahogy Louise L. Hay végigvezet a lépéseken amelyek által felismerjük, hogyan hoztunk létre valamely problémát, vagy akadályt életünkben.

Bemutatja gondolataink, reakcióink, érzelmeink és szavaink által hogyan programozzuk negatívan önmagunkat és azt is, ezeket hogyan oldhatjuk fel és fordíthatjuk pozitívvá, a magunk előnyére. Legtöbbször az egyes betegségek lelki-pszichikai okait kifejtő listáit és magyarázatait böngésztem végig, mert hatalmas tanulságokat találtam bennük.

Louise műveiben a legjobb az, hogy egyszerűen, közérthetően és világosan fejti ki, hogyan teremtjük életünk, testünk és környezetünk eseményeit. Írásait olvasva az ember megtalálja magában az erőt, hogy átvegye az irányítást saját élete és boldogulása felett. Elhiszi, hogy képes megtalálni az ideális foglalkozást, és minden harmóniába kerül.

Louise L. Hay könyvek lista

(Az összes megjelent könyv magyarul és angolul)

Gyógyítsd meg a tested (Heal Your Body) 1976, 1984

Éld az életed (You Can Heal Your Life) 1984

The AIDS Book: Creating a Positive Approach 1988

A Garden of Thoughts: My Affirmation Journal 1989

Szeresd a tested (Love Your Body: A Positive Affirmation Guide for Loving and Appreciating Your Body) 1989

Love Yourself, Heal Your Life Workbook 1990

Az erő benned van (The Power Is Within You) 1991

Heart Thoughts 1992

Loving Thoughts For Increasing Prosperity 1993

Meditációk és pozitív megerősítések minden napra (Meditations to Heal Your Life) 1994

Gratitude: A Way Of Life 1996

Válaszd az életet – Az élet utazása (Life! Reflections On Your Journey)1996

Living Perfect Love: Empowering Rituals For Women 1996

A sikeres nő – Elérhető célok, megvalósítható álmok (Empowering Women: Every Woman’s Guide To Successful Living) 1997

Heal Your Body A–Z 1998

101 Ways To Health And Healing 1998

Every Day Positive Thinking 2004

Éld jól az életed most! Tanuld meg használni a megerősítéseket! (Experience Your Good Now!: Learning to Use Affirmations) 2010

Kiemelkedő életet teremthetsz (You Can Create An Exceptional Life) 2011 *Cheryl Richardsonnal közösen

Minden rendben (All is Well : Heal your body) 2013 *Mona Lisa Schulz -zal közösen

Loving Yourself to Great Health: Thoughts & food : the ultimate diet 2014

Gyógyítsd meg a szíved (You can heal your heart) 2014 *David Kesslerrel közösen

Az élet szeret téged: 7 spirituális gyakorlat, mellyel meggyógyíthatod az életedet

(Life loves you: 7 spiritual experiments to heal your life) 2014 *Robert Holdennel közösen

I Think, I Am!: Teaching Kids the Power of Affirmations

Louise L. Hay életrajz, könyvek, tanításai, éld az életed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!