Joseph Murphy könyvek, életrajz, tudatalattid csodálatos hatalma

Joseph Murphy ír születésű, amerikai író. Több könyv szerzője, sikeres előadó, Magyarországon leginkább a Tudatalattid csodálatos hatalma mű(vek) által ismert. Ez a cikk bemutatja az életrajzát, a könyveit, és üzenetét, hatását, valamint felsorolom a Joseph Murphy könyvek listát.Joseph Murphy életrajz

Dr. Joseph Murphy 1898-ban született egy magán fiúiskola igazgatójának fiaként. Egy római katolikus iskolába vették fel, tanulmányait Írországban és Angliában végezte. Tanulmányozta a papságot és csatlakozott a jezsuitákhoz. A húszas éveiben New Yorkba költözött, ahol gyógyszerészként dolgozott. A múlt század negyvenes éveinek közepén Los Angelesbe költözött, majd Rochesterben tanított, később ismét Los Angelesben.

A következő évtizedben megházasodott és pszichológusi fokozatot szerzett a Dél-Kalifornia-i egyetemen. 28 éven át igazgatója volt a Los Angeles-i Isteni Tudományok Egyházának, ahol vasárnaponként előadásokat tartott közel másfél ezer embernek. Rendszeres rádióműsora is volt, amely nagy népszerűségnek örvendett.

Élete során több évet töltött Indiában és tanulmányozta a a világ legnagyobb vallásait, köztük a keleti vallásokat és filozófiákat. Dr. Murphy egyszerű, tudományosan bizonyított technikákat tanított a tudatalatti használatára a gyógyulás érdekében. Megtanította az embereket hogyan segíti a tudatalatti elme a gazdagodást, nyugalmat, boldogságot, sikert és az ideális társ bevonzását.

Megmutatta hogyan kerülhetik el az emberek a baleseteket, katasztrófákat, csődöket a tudatalatti figyelmeztetésének segítségével. Első felesége halálát követően 1976-ban újra megházasodott és a kaliforniai Laguna Hills-be költözött. 1981-ben távozott e világból és felesége folytatta munkásságát.

Dr. Joseph Murphy élete során elutasította az életrajzírókat, mondván az életét a könyveiben meg lehet találni. Élete során több mint 30 könyvet írt, felölelve az egészség, a pénz, a siker, a kapcsolatok és a boldogság témaköreit. Nagyban merített a Biblia igazságaiból és foglalkozott az I-King, a kínai jóslás könyvével is. A világ minden táján tartott előadásokat és rádióbeszédeket.

Tudatalattid csodálatos hatalma könyv

Joseph Murphy „Tudatalattid csodálatos hatalma” – a legjobb inspiráló könyv, amit valaha olvastam. Dr. Joseph Murphy ezzel egy olyan művet adott át a világnak, amellyel számos ember ébredt fel álmából és élte meg azt az életet, amire mindig is vágyott. A könyv varázslatos, szavai a legtespedtebb egyént is felrázzák és a legpesszimistább embert is mosolygásra késztetik. Mély, belső erőt ébreszt és kikezdhetetlen hitet alakít ki. Hatására megtanulunk a külvilág helyett saját belsőnk hangjára figyelni, a körülmények áldozata szerepet életünk alakítója szerepére cserélni.

Dr. Joseph MurphyTudatalattid csodálatos hatalma című könyvét 1991-ben olvastam, és az azóta olvasott sok száz önfejlesztő mű után is azt mondhatom, semmilyen könyv sem ad ekkora önbizalmat, lelkesedést, hitet a képességeinkben, életkedvet, és mindent megoldó elszántságot.


Joseph Murphy több nagyszerű könyvet írt, azonban – legalábbis szerintem – egyik sem ért a Tudatalattid csodálatos hatalma nyomába. Hazánkban több folytatás megjelent, ami gyalázatos torzítás, mert ő több könyvet nem írt ezzel a címmel, azon könyveknek mások az eredeti címei.

A legnagyobb szerepe abban van, hogy felhívta figyelmünket a tudatalatti világának hatására, az élet és a világ körülményeinek és eseményeinek létrehozásában. Megtanította számunkra, hogy ezt a csodálatos erőt, amely bennünk lakozik, hogyan fordíthatjuk a saját javunkra és tehetjük a világot és az életet szebbé, jobbá, boldogabbá.

„Tudatalattid minden problémádra tudja a választ. Bármit elfogad és megvalósít amit tudatos elméd igaznak tekint. Nem vitatkozik. Elfogadja tudatos elméd kijelentéseit. A hit mindig eredményes, akár valódi a tárgya, akár hamis. Tudatalattid az elmédben megfogalmazott gondolatra reagál.

További idézetek itt: pozitív idézetek

A Tudatalattid csodálatos hatalma az a könyv amelyhez mindenkor érdemes visszatérni, mert üzenetei örök érvényűek.

Joseph Murphy könyvek

Dr. Joseph Murphy könyvei közül egyéb művei szintén figyelemre méltóak. Fél évszázaddal megelőzve a vonzás törvénye jellegű műveket, tanította eme szellemi törvények alkalmazását és használatát a mindennapokban. Hitet és önbizalmat ad az egyszerű embernek, megmutatja a szellemi törvények tudatos használatával miként boldogulhatunk sikeresebben az életben.

Erőssé, stabillá, intelligenssé, megértővé, jobbá és teljesebbé teszi az emberi személyiséget. Senki más nem mutatta be ilyen módon a tudatalatti hatalmát, mint Dr. Joseph Murphy. Felbecsülhetetlen értékű eszközt adott számunkra egyéniségünk kifejezésére és kiteljesítésére az életben. Művei a felemelő hatású könyvek klasszikusai közé tartoznak.

A Joseph Murphy könyvek számos fontos témával foglalkoznak. Külön könyve jelent meg az egészségről: „Benned a gyógyító erő!”. A Biblia üzeneteivel is foglalkozott: „Nagy bibliai igazságok emberi problémákra”, „A szentségek értelmezése”. A bőséggel: Tedd magad gazdaggá! Életmóddal: „Az élet titkai” „A stresszmentes élet”. Az elmével: „Az elme törvényei” „Az elme csodája”.

Joseph Murphy könyvek lista

(A magyarul kiadottak)

Benső béke (Peace Within Yourself) 1956

A szentségek értelmezése (Prayer Is the Answer) 1956

Az élet titkai (The Amazing Laws of Cosmic Mind Power) 1958 (1965)

A stresszmentes élet (Living Without Strain) 1959

Tudatalattid csodálatos hatalma (The Power Of Your Subconscious Mind) 1963

Az elme csodája (The Miracle of Mind Dynamics) 1964

Benned a kozmikus erő (The Cosmic Power Within You) 1968

Az I King titkai (Secrets of the I ching) 1970

Tedd magad gazdaggá (Miracle Power for Infinite Riches) 1972

Nagy bibliai igazságok emberi problémákra (Great Bible Truths for Human Problems) 1976

Benned az erő (Within You Is the Power) 1977

lsten költeményei (Songs of God) 1979

Az elme törvényei (How to use the laws of Mind) 1980

Igazságok, amelyek megváltoztatják életedet (These Truths Can Change Your Life) 1982

Válogatott esszék (Collected Essays of Joseph Murphy) 1987

Ha tetszett, lájkold, és oszd meg másokkal is!

Joseph Murphy könyvek, életrajz, tudatalattid csodálatos hatalma

2 thoughts on “Joseph Murphy könyvek, életrajz, tudatalattid csodálatos hatalma

 • at 3:47 du.
  Permalink

  Szia, ezek szerint a tudatalattid csodállatos hatalma 1-10 ig más címen adták ki angolul?
  Mert az 1 King Titkai könyvét sem találom.

  Reply
  • at 8:30 de.
   Permalink

   Igen, más címmel, az összes ott van a fenti listában.

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!