Brian Tracy életrajz, könyvek, idézetek, Főnix szeminárium

Brian Tracy a világ egyik legismertebb motivációs előadója. Író, cégelnök, oktatási vállalkozó, önfejlesztő szerző, a teljesítménynövelő módszerek szakértője. Nagyon világos, hatékony, lelkesítő és egyben szórakoztató előadó, aki emberek ezreit motiválta képességeik maximumának elérésére.

Szemináriumai a célokkal, motivációval, időgazdálkodással, hatékonysággal, a siker pszichológiájával és értékesítéssel foglalkoznak. 66 éves koráig félszáz könyvet publikált, sok száz audio és video hanganyagot készített és évente több, mint 250 000 embernek tart előadást. A cikk témája Brian Tracy élete, magyar megjelenésű könyvei, idézetek tőle, és a Főnix szeminárium.Brian Tracy életrajz

1944 január 5-én született Kanadában. Családja anyagi gondokkal küszködött és a felsőbb iskoláit el sem tudta végezni. Már az érettségi előtt otthagyta az iskolát és fizikai munkásként kezdett dolgozni. Egy gőzhajón kapott munkát majd az elkövetkezendő nyolc évben öt kontinensen, a világ legtöbb helyén megfordult.

Angliába hajózott és Franciaország, Spanyolország is útjába került. Keresztülutazott a Szaharán is és letelepedett a Dél-Afrika-i Johannesburgban, ahol két évig élt. Visszatért Londonba, majd a Közel-Keleten át eljutott Délkelet-Ázsia országaiba és két éven át Thaiföldön dolgozott. Afrikában együttműködött Albert Sweitzer -rel és számos élet-halál helyzetet megtapasztalt. Keleten elsajátította a Shotokan karate-t, amelyben fekete övet szerzett.

Előadások, képzések

Brian Tracy élete először a 20-as évei közepén vett éles fordulatot, amikor értékesítőként kezdett el dolgozni. Sikeres értékesítőktől kért tanácsokat és elkezdte utánozni a módszereiket. Egy év alatt a legjobb eladó lett és a második évben alelnök vált belőle, aki 95 emberért volt felelős. Később ingatlanfejlesztésben, marketingben, autó forgalmazásban is munkálkodott, valamint képzéssel és tanácsadással is foglalkozott.

Vállalati és egyéb közönségek előtt komoly előadásokat tartott és sikeres szemináriumokat vezetett, többek közt a kreativitás, szervezés, önmenedzselés, vezetés és a sikeresség pszichológiája témakörökben. Egy fejlesztési társaság ügyvezetője volt, később megalapította a Brian Tracy International céget.

Hosszas tanulmányokat folytatott a történelem, a filozófia, a közgazdaságtan, a pszichológia és az üzleti élet területén. Üzleti és személyiségfejlesztő anyagai a világon a legkeresettebbek közé tartoznak. Saját online tanfolyamot hozott létre cégtulajdonosok és értékesítők számára.

Magánélete

Brian Tracy élete személyes vonatkozásban is gazdag. 1979-ben vette feleségül Barbarát, és később 4 gyermekük született. A lányaik Christina és Catherine, a fiaik Michael és David. A kaliforniai San Diego-ban telepedtek le családjával. Brian -nek 2010 -ben volt egy torokrákja. Mire diagnosztizálták, már a harmadik stádiumban volt, de ő nem esett kétségbe. Nemcsak visszanyerte egészségét, de a folyamatot lejegyezte, rögzítette, s videón is közzétette, hogy másoknak is segítsen ezzel.

Főnix szeminárium

Eredetileg Phoenix -i szemináriumnak hívják, de a köznyelv magyarosította Főnix -re. Az erről készült hanganyag az egyik legjobb és legalaposabb motiváló anyag, amit valaha is hallottam. Aki ennek a meghallgatása után sem ér el semmit, az nem is akar. A Főnix szeminárium különböző részeiben Brian Tracy, saját magunk önmegismerésén át vezet, képességeink maximális kihasználásához.

Bemutatja az önfejlesztésünk során felmerülő akadályok megoldásának módszereit, s egyben a sikerünkhöz szükséges gondolkodás és életvitelbeli technikákat a gyakorlatban. Nem feledkezik el a másokkal való kapcsolataink és a különböző személyiségekkel való eredményes kommunikációink megtanításáról sem.

Brian Tracy idézetek

“A gondolatok okok, a helyzetek okozatok.”

“Olyan személyeket és eseményeket vonzunk magunkhoz, melyek összhangban vannak meghatározó gondolatainkkal.”

A sikered elérése 90 – 95 %-ban attól függ, mennyire pontosan tudod azt, hogy mit szeretnél elérni.”

„A jellem képesség arra, hogy megvalósítsuk elhatározásunkat, amikor a döntésünket kiváltó hangulat már elmúlt.”

„Bármit is teszel, légy őszinte. Száz százalékig. Bármiről legyen is szó. Soha ne engedd megvesztegetni magad. Ne feledd, szavad olyan, mint egy szerződés, melyet tiszteletben kell tartanod életed minden területén.”

A sikeres emberek mindig keresik a lehetőséget arra, hogy másoknak segítsenek. A sikertelenek, mindig azt kérdezik ‘Mi hasznom van nekem ebből?’ ”

„Ha bátran cselekszel, meglátod, láthatatlan erők lesznek segítségedre. Minden bátor cselekedet tovább növeli a bátorságodat. Most, és a jövőben is. Ha tetted következményeként nem számíthatsz feltétlen sikerre, mégis cselekszel, félelmed előbb-utóbb el fog tőnni, bátorságod és önbizalmad pedig egyre csak nő majd. Ez így folytatódik egészen addig, amíg te is eljutsz majd arra a pontra, hogy már semmitől sem félsz.”

Kritikánk legyen mindig konstruktív – mit tehet, hogy jobb legyen.”

„A pénzügyi függetlenséghez vezető út első lépése az álmodozás. A kulcs: álmodj nagyot! Az emberek legnagyobb része azért nem lesz pénzügyileg sikeres, mert eleve el sem hiszi, hogy képes lenne rá.” “A sikeres és sikertelen emberek közt csupán annyi különbség van, hogy a sikeres emberek rutinból képesek olyan dolgokkal foglalkozni, melyekkel a sikertelenek nem szívesen foglalkoznak.”

Brian Tracy könyvek magyarul

Ezek a könyvek az önfejlesztő könyvek legkeresettebb példányai közé tartoznak. De egyesek az önbizalom növelő művek sorába illenek.

Brian Tracy magyarul megjelent művei (válogatás)

Maximális teljesítmény (2000)
Gyújtópont (2005)
Több fizetés, gyors karrier – 21 sikerkulcs a karrierépítéshez (2005)
Önerőből milliomos – 21 sikerkulcs a gazdasághoz (2007)
Ütőképes üzletkötés – 21 sikerkulcs az üzletkötéshez (2007)
Személyes hatékonyság – 21 sikerkulcs az időgazdálkodáshoz (2007)
Töréspont – Hatékony válságkezelés 21. lépésben (2009)
Repülési terv – A siker tervezett munka eredménye (2009)
Most építs nagy üzletet! – 7 tökéletes módszer az alapoktól a maximáis profitig (Mark Thompson-nal közösen) (2012)
Célok! – A célkitűzés kézikönyve (2014)
A sikeres üzletkötés művészete (2016)


A teljes lista (Brian Tracy összes könyve ami magyarul megjelent) és néhány könyv bemutatása itt található: Brian Tracy könyvek

Brian Tracy életrajz, könyvek, idézetek, Főnix szeminárium

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!