A legfontosabb az életemben az Én vagyok, Te vagy

A legfontosabb az életemben az Én vagyok, Te vagy olvastán lehet, némi zavart érzel. Mire végig olvasod ezt, remélhetőleg kitisztul a kép. Mert a legtöbben egy adott dologra gondolnak, ami lehet egy tárgy, egy ember, vagy egy érzés. De szerintem a legfontosabb az életemben az Én vagyok, hiszen nélkülem semmi sincs (semmit sem tapasztalnék).Az egyetlen, amiből minden kiindul

Te vagy az egyetlen, amiből minden kiindul. Mondhatod azt, hogy hiszen csak egy teremtménye vagy a mindennek, s korántsem belőled indul ki minden. De ha jól belegondolsz, önmagad (én-ed) nélkül nem létezhetnél, semmit sem tapasztalhatnál. A Te szempontodból minden valóban belőled indul, a világ arra szolgál, tudd, hogy vagy.

Ha nem lenne semmi rajtad kívül, honnan tudnád, hogy vagy? Tehát most hogy tisztáztuk, Te vagy, amiből minden kiindul az életedben, könnyebben megérted, miért ez a legfontosabb számodra. Egy másik cikkben már leírtam, hogy szerintem mi a 10 legfontosabb dolog az életben. De egyik sincsen nélküled.

Mielőtt azt hinnéd, a Te személyed olyan fontos, s valami önző elméletnek gondolnád az egészet, meg kell ismerned a „Te vagy a legfontosabb az életemben” lényegét is. Ami arra utal, hogy más valaki az életedben az, s bár ez ellentmondás lehetne, a cikk végére megérted, hogy minden rendben van ezzel.

A legfontosabb az életemben az Én Vagyok

Mi az Én Vagyok? Az Én Vagyok az Abszolútum tudatos megnyilvánulása. Ennek csak a létezésben van értelme, a nemlétben nincs, mert mihez képest lenne? Az Én Vagyok a magva minden egyéni tudatosságnak. Az Én Vagyoknak vannak fokozatai. Mivel a létezésben van, folyton változik, fejlődik (tudatosítja önmagát), viszont – mivel az alapja az Abszolútum – olyan értelemben mindig ugyanaz.

Az Én Vagyoknak a legtisztább megjelenése egy emberi lényben, az a Napszellem, azaz a Krisztus belépése a Föld fejlődésébe volt. Az Én Vagyok minden egyéni tudat fejlődésének csúcspontja, amely azonban soha nem ér véget. Hogy miért nem? Mert amikor eléri, akkor megtapasztalja, hogy minden az Én Vagyok. És ezen a ponton bezárul a kör, ha minden ugyanaz, nincs amihez képest tudná, ezért újra megnyilvánul (az Egy több lesz).

Miért mondom, hogy az Én Vagyok a legfontosabb az életemben? Mert ez az egyetlen valóság, ezen kívül más nincsen. Bár egy külső érzékszerveire szocializálódott ember számára ez hajmeresztőnek tűnik, kozmikus értelemben teljesen igaz. Minden látható és nem látható dolog az Én Vagyok része, csak míg ezek megváltoznak, eltűnnek, fejlődnek, „ő” marad, mert az energia, a forrása mindannak, ami tapasztalható.

Mihez kezdjek ezzel a tudással a mindennapi életben?

Ez az egyik legjobb kérdés, amit feltehetsz. Amikor azt mondod, hogy „én vagyok”, legtöbb esetben arra a személyre gondolsz, aki most vagy. Ez azonban csak csak egy részed, az a részed, melynek e pillanatban vagy tudatában. Ha – tegyük fel – képes lennél tudatilag azonosulni az Én Vagyok -kal, akkor abban a pillanatban mindent és mindenkit önmagadban érzékelnél, mint egy eleven álmot.

Minden problémád, bajod, aggodalmad egyetlen pillanat alatt szertefoszlana, és tudatában lennél annak, hogy Te csinálod az egészet (az életed). Ez így azért nem történik meg, mert ez a magas tudatosságszint egy hosszú energetikai fejlődés következménye. Sokan eljutottak oda, főleg a beavatások által (lásd Elisabeth Haich csodálatos könyvét a beavatásról), de egy dolog ennek az egyszeri megtapasztalása, s más a megtartása.

Minden problémád fő gyökere az, hogy önmagad egy ideiglenes személlyel (rosszabb esetben csak a testtel) azonosítod. Így – tudat alatt – egy olyan rendszer részévé teszed magad a gondolataiddal, melytől nagymértékben függsz és nem teremtője, hanem alkalmazkodója (elszenvedője) vagy. Te vagy a legfontosabb az életemben és a Te életedben, de nem mint egy személy (ego), hanem egy örökösen fejlődő, táguló tapasztaló Én-tudat.

Hogyan tudsz innen eljutni a magasabb tudatosságszintekig, egy hosszabb folyamat, melynek lépéseit ismertettem a Térj magadhoz, és láss! című könyvben. De ahhoz, hogy a mindennapi életed jobbá váljon, hozzásegít annak megfigyelése hogyan függ össze amit tapasztalsz, s ami önmagadban zajlik.

Az emberek többsége reagáló üzemmódban van, azaz arra fókuszálnak ami zajlik az életben, majd erre próbálnak reflektálni, úgy, hogy a legjobban jöjjenek ki belőle. Ez egy olyan folyamat aminek sosincs vége, s igazából nem tudsz eljutni addig a pontig, hogy Te irányíts. Amikor valakinek azt mondod te vagy a legjobb dolog az életemben, akkor minden bizonnyal segített az önmagadra találásban, mi több, saját magad lényegét ismerted fel benne is.

Reagálo üzemmód

A változás akkor következik be, amikor meghozod a szükséges döntéseket, s ennek szellemében cselekszel, közben felvállalva, hogy Te vagy a felelős azért, ami lesz az életedben. Sokan ezt nem szeretnék, mert akkor nem lehetne magyarázkodni, panaszkodni, hárítani, de ha megteszed, megtetted az első lépést afelé, hogy átvegyed az irányítást.

Te vagy a legfontosabb az életemben

Nem ellentmondás ez? Most Te vagy, vagy én vagyok a fontos? Amíg elméből gondolkodsz, teljes ellentmondás, de amikor a magasabb tudatosságból, tökéletes egyesség. Ha Te nem vagy, én sem, mert általad tudom, hogy én (is) vagyok. Fehér nélkül nincsen fekete, jin nélkül nincsen jang, nő nélkül férfi, felsőbb én nélkül nincsen ego.

Te vagy a legfontosabb az életemben, mert ha nem lennél, kihez szólnék most? Általad tudom, hogy vagyok, s Te általam, hogy vagy. Ezért oly becses a másik, ketten adjátok ki az egészet. Az a mondás, hogy a másikban találod meg önmagad, korántsem légből kapott, mert valóban rajta keresztül éled át, fogod fel, hogy (ki) vagy.

Amikor ezt nemcsak képletesen, elmével fogod fel, hanem átéléssel mindennapjaid részévé teszed, akkor tudod a kapcsolataidat magas szinten működtetni. Amikor azt mondom Te vagy a legfontosabb az életemben, nem egy adott személyre gondolok, hanem mindenkire. Te vagy a legjobb dolog az életemben, hiszen nélküled azt sem tudnám ki vagyok, mi vagyok.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

A legfontosabb az életemben az Én vagyok, Te vagy
Tagged on:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!