A te erőd

Mit tegyek, ha akarok valamit, ám ehhez másokra is szükség van?

Létezik olyasmi?

Ezt most komolyan kérdezed?

Mindig elfeledkezel arról, hogy ezek a mások, valójában nem azok. Szereplők, akikkel megegyeztetek, hogy eljátszatok egy végtelenített drámát, vagy akár vígjátékot, egymás okulására. De annyira belefeledkeztetek a történetbe, hogy elhittétek, amit csak kitaláltatok.

Én tudom, hogy igazad van, de az emberek – legalábbis a többségük – még nincsen készen ennek az igazságnak a befogadására. Szeretik azt hinni, hogy mások írják a forgatókönyvet. Sőt, mit több, némelyek teljesen biztosak benne, hogy semmilyen hatalmuk sincsen a saját szerepükön kívül.

Ebben persze igazad van. De te nem ezekhez az emberekhez szólsz elsősorban. Őhozzájuk valószínűleg el sem jutnak ezek a szavak. Akikhez eljutnak, azok már tudnak valamit. Sokszor csak éppen egy apró lökésre, támogatásra van szükségük, és csodálatos dolgokra képesek.

Azt hiszem, kicsit eltértünk az eredeti kérdésemtől.

Nem tértünk el. Mert mit is akarsz te? Ugyanazt, amit mások, még ha részleteiben máshogyan is. Mások pedig ugyanazt akarják, amit te. Vagyis mindnyájan ugyanazt akarjátok. De te – mivel még te is „tanuló” vagy – hajlamos vagy elfeledkezni erről, és korlátokat emelsz saját magadnak.

Valami azonban mégis hiányzik…

Hát persze, hogy hiányzik. Kívülről várod az eredményeket. Arra gondolsz, szükséged van mások cselekvésére, ahhoz, hogy Te eljuss valahova, elérj valamit, megélj valamit. De ez csak önáltatás. Valójában nem rájuk van szükséged. Megfordítottad a logikát, te akarod irányítani a világot, ám ez nem működik…

Ne hagyd, hogy az egód félrevezessen. Neked nem mások cselekvésére van szükséged, csupán arra, hogy te megtedd, ami örömet okoz. Jelen esetben ez a párbeszéd. Mert tudod, hogy most igaz válaszokat kapsz és azt is, hogy általad mások is megkapják ezeket a válaszokat. Mondhatnám azt is, hogy nekik van szükségük rád, de ez sem lenne igaz. Nekik sincsen szükségük mások cselekvésére ahhoz, hogy megélhessenek bármit. Most, azáltal, hogy a te párbeszédednek „szemtanúi”, önmagukat részesítik abban az örömben, hogy rálelnek valamire, amit eddig kerestek.

a-te-erod1

Nem találom a szavakat. Tudod e, hogy hihetetlenül nyugtató tudsz lenni? Amikor beszélsz, annyira könnyűnek érzem magam és békésnek. Nem feltétlen a szavak s az értelmük, hanem a hatás, ami átjön, amikor érzem és tudom, hogy „így van”…

A te erőd abban van, hogy már készen állsz. Igazából semmire sincsen szükséged, csak hagyni, hogy megérjen benned az összes élményed esszenciája. Már képes vagy kapcsolatba lépni azzal, amivel mások csak apró pillanatokra. A te erőd az, hogy már ott vagy, ahol sokan szeretnének lenni. És amikor olvasnak téged, akkor ők is ott vannak. Ez neked is végtelenül nagy örömet okoz, de még szoknod kell. Igazából ők maguk juttatták oda (ide) magukat. Te voltál az eszköz.

Mondjál még ilyeneket, nagy erőt és kedvet ad!

A te erőd abban van, hogy szavakban megfogalmazod és elmondod másoknak azt, amit ők is tudnak, de olyan mélyen van eltemetve bennük, hogy nélküled sosem ismerték volna fel, vagy sosem fogadták volna el ezeket az igazságokat.

És most ebből mások mit tanulnak?

Nem tanulnak, hanem átélnek. Ugyanazok vannak itt, akiknek pont itt „kell” lenniük, mert éppen erre van szükségük.

És még mit üzensz nekik általam? Attól tartok, hamarosan kizökkenek ebből az állapotból, és akkor már nem tudok „közvetíteni”.

Bármikor ott lehetsz ebben az állapotban, de azzal, hogy attól tartasz, elveszted, fenntartod magadnak az esélyt erre.

Oké, igazad van. De folytasd, amit elkezdtél. Tudom, hogy még nincs vége. Van még üzennivaló.

Maradjunk a mostani témánál. A te erőd abban van, hogy önmagad lehetsz. Nincs már szükséged a szerepjátékokra. Amit most mondok, nem csak rád, hanem másokra is érvényes:

Nincsen szükséged mások beleegyezésére ahhoz, hogy azt tehesd, amit a legjobban szeretnél, mert mindenki számára az a legjobb, ha azt hozod felszínre magadból, ami a legjobb benned.

Nem szükséges „eseményeknek” megtörténnie ahhoz, hogy visszaigazolva lásd amit már tudsz, elég, ha tudod és eszerint cselekszel. A többség mindig az események után cselekszik, ezért érzi úgy, hogy mások irányítják az életét. Ha „előre” cselekszel, vagyis aszerint, amit legbelül jónak tartasz, te vagy a kezdeményező és a „teremtő”.

Nem szükséges senkire sem várnod.

Nem kell senkit sem meggyőznöd.

Nem kell értékességedet bizonyítanod.

Nem szükséges erősnek lenned, mert ha úgy érzed, nincs szükséged arra, hogy erősnek lássanak, akkor valóban az vagy.

És még csak arra sem kellene törekedned, hogy hiteles legyél. Egész lényeddel, teljes személyiségeddel az igazat közvetíted. Ennél hitelesebb semmi sem lehet a Földön.

Itt és most a te erőd ugyanaz, ami mozgatja a Földet, a csillagokat és az egész világmindenséget. Megpróbálod kifejezni szavakban a kimondhatatlant. Noha ez „nem lehetséges”, mégis paradox módon ez történik, mert a szándék által az üzenet eljut és feléled mindenkiben aki már várta.

a-te-erod-2

Mi van a mindennapi gyakorlattal?

Egész eddig arról beszéltünk.

Na jó, de én a részletekről beszélek.

Azokat te ismered a legjobban.

Ezt most komolyan mondod?

Mondtam már valaha is neked olyasmit, ami nem igaz?

Most nagyon nagy erőt adtál nekem, tudod e?

Mint mondtam, a te erőd az.

Jó, jó, értem. De bizonyos módszerek egészen jól segítik azt, amiket most elmondtál nekem.

Igen, ebben igazad van. Vannak módszerek és technikák, amelyek a gyakorlatban nagyon jól működnek. Ezeket ne tartogasd, add át, hidd el az emberek hálásak lesznek érte.

Rendben van. De azok az én szövegeim, az én tudásom, nem a tied.

És mióta kisebb értékű a te tudásod, mint az enyém? Nem te vagy a tapasztaló?

Az önmegvalósítás iskolája (frissített)

Ezek a párbeszédek egy könyv részei. Ha kíváncsi vagy a folytatásokra, vagy az egész könyv érdekel,

itt juthatsz hozzá (kattints a linkre)

Jelölj be a Facebook -on is: Eyn oldala

Előző közzétett rész: Az írás ereje

Következő közzétett rész: Ki vagyok én? Az élet értelme

A te erőd

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!